SELAMAT TAHUN BARU 2018!

BAGAIMANA CARA MEMPERTINGKATKAN KEWANGAN ANDA SECARA KONSISTEN PADA TAHUN 2018?

Seperti yang kita lihat, kitaran krisis ekonomi dunia yang berlaku setiap 10 tahun telah semakin menghampiri. Terdahulu krisis ekonomi berlaku dari tahun 2007 sehingga 2009. Adakah tahun 2018 ini bakal berlakunya sekali lagi? Kegawatan ekonomi adalah situasi yang menjadi kerisauan ramai. Kita pernah berhadapan dengan keadaan ini pada tahun 1998 dan 2008. Kesan kegawatan ekonomi ini telah menyebabkan duit tidak lagi bernilai dan ramai orang akan kehilangan pekerjaan. Sudahkah anda sudah bersedia?

RAMAI YANG DIBUANG KERJA (VSS)

OLEH SYARIKAT SEJAK TAHUN 2015

Dalam statistik yang diambil dari sumber Blog The Malaysian Insider serta keratan akhbar Berita Harian, terdapat lebih 5 buah syarikat di Malaysia yang telah membuang pekerja melalui Voluntary Separation Scheme (VSS) bagi mengurangkan kos dalam syarikat mereka. Bagi mereka yang dibuang secara VSS, mereka akan diberi wang pampasan. Kebiasaan mereka akan melalui satu kehidupan yang tiada pekerjaan. Mereka mula berfikir cara untuk menghasilkan duit menggunakan wang pampasan tersebut. Ada yang ingin mulakan perniagaan dan menceburi  bidang pelaburan. Akibat kekurangan ilmu dalam perniagaan dan pelaburan telah menjadi mereka melakukan kesilapan. Seringkali berlaku wang habis dalam sekelip mata! Betul ke betul? Begitulah pentingnya ilmu sebelum anda mengambil sebarang tindakan!

ADA YANG CUBA BERNIAGA UNTUK ‘SURVIVE’

Ramai yang bertindak untuk menjalankan perniagaan dengan tiada asas serta ilmu yang cukup untuk berniaga. Apabila mereka tiada ilmu, mereka tidak tahu TREND semasa serta apa kehendak orang dalam pasaran bisnes.

Contoh apabila trend bisnes Tudung menjadi terlalu ramai yang menjalankannya. Perkara ini menyebabkan pesaing didalam pasaran yang sama ‘buang harga’ dan menjadikan persaingan di dalam industri ini bertambah sengit. Pemain lama sudah pandai mendominasi pasaran, manakala ada pemain baru tidak dapat bertahan dan merosakkan pasaran. Tujuan berniaga adalah untuk mendapatkan keuntungan. Akibat kurang jualan, mereka mula bertindak untuk mendapatkan modal kembali. Disebabkan kekurangan ilmu dan tidak pandai mengawal situasi, mereka terjerumus ke aras lembah kerugian.

Selain itu, pemain lama dalam industri ini sudah mempunyai ‘supplier’ yang boleh menawarkan harga yang rendah untuk menghasilkan tudung. Pemain baru pula mendapat harga lebih tinggi kerana kekurangan informasi tentang supplier dan borong dalam kuantiti rendah. Ada juga yang tertipu kerana tidak dapat kualiti yang baik selepas produk siap. Lagi sedih jika mereka yang terlibat dalam industri ini kerana ikut cakap orang sahaja.

Dalam dunia bisnes perlu ada pemasaran untuk memasarkan produk bisnes tersebut. Apabila tiada pengalaman dan ilmu dalam pemasaran, ianya boleh menyebabkan kos pemasaran menjadi besar dan merugikan kerana kos pemasaran tidak selari dengan jualan produk. Ramai silap akibat teruja dengan harga borong yang murah tetapi tidak mengambil kira kos pemasaran dan operasi. Rupanya harga jualan tersebut adalah harga rugi.

CARI KERJA ‘PART TIME’ UNTUK MENYARA HIDUP

Ada yang bekerja di siang hari dan membuat kerja ‘part time’ di malam hari sebagai satu imbuhan kewangan agar dapat menempuh cabaran kehidupan masa kini yang semakin kesempitan. Penggunaan kad kredit dan hutang-hutang bank menjadikan mereka terpaksa korbankan masa mereka agar boleh bayar hutang tersebut. Ditambah lagi dengan gaya hidup yang tidak setaraf dengan sumber kewangan mereka. Kesempitan ini menyebabkan mereka berusaha keras agar dapat menyara kehidupan mereka. Sebenarnya persediaan dari diri sendiri harus dibuat untuk melalui hari-hari hadapan dengan tenang dan tidak tertekan. Teknologi sekarang semakin canggih, kita perlu belajar teknologi agar kita tidak ketinggalan.

Orang kata sediakan payung sebelum hujan, kan! Pelbagai ‘part job’ yang boleh dibuat sekarang ni seperti bisnes online, ada yang jual produk orang lain sebagai dropship atau agent, ada yang menyediakan perkhidmatan uber dan ada juga yang jadi cashier di supermarket pada waktu malam. Tidak kurang juga ada yang menjual nasi lemak atau burger selepas waktu bekerja.

 

ADAKAH ANDA TAHU? ADA TEKNOLOGI LAIN UNTUK TAMBAH DUIT.

TEMPAH SEKARANG>> 

 

Cuba Tonton Video Ini…

Siapakah Mentor Yang Akan Membantu Anda?

Mentor yang akan membantu anda dalam menghadapi cabaran pada tahun 2018 adalah Ir Sofian. Ir Sofian adalah CEO kepada dua syarikat iaitu Kezo Consult Sdn Bhd dan AJL (M) Sdn bhd. Beliau berkecimpung dalam bidang pelaburan emas sejak tahun 2009 lagi dan beliau mula berkongsi tentang emas fizikal pada tahun 2010 sehingga tahun 2014. Bermula tahun 2015 beliau mula berkongsi tentang Trading Emas yang diberikan nama program Trade Gold For Money (TG4M) dan telah mempunyai 32 Siri kelas sehingga tahun 2017. Ir Sofian juga mempunyai program advance beliau iaitu Simplified Trading Signal (STS) yang diadakan selama 3 hari untuk berkongsi tentang semua pasaran dunia seperti saham, indeks, fcpo, dan juga komoditi lain selain emas iaitu gula, minyak, koko dan lain-lain komoditi.

Ir Sofian juga ada menganjurkan program Coaching kepada bekas peserta TG4M dan hasil dari Coaching beliau selama 3 bulan, ada yang telah membuat keuntungan 97.3% dari modal sebanyak 1000 USD. Ini adalah satu kejayaan untuk Ir Sofian dari hasil bimbingan beliau secara personal meeting serta coaching dan signal serta monitor setiap akaun pelajar untuk memastikan mereka mengikut segala nasihat yang diberikan.

Selain itu, Ir Sofian ada menerbitkan Buku hasil tulisan beliau yang bertajuk ‘Magnet Emas Magnet Kekayaan’. Antara produk lain yang beliau keluarkan juga adalah DVD Rahsia Jutawan Logam , DVD Bursa Station Mastery (BSM), DVD Mudahnya Belajar Teknikal Analisis dan Planner Trader.

Sepanjang penglibatan beliau dalam bidang pelaburan emas ini, beliau pernah dijemput untuk bercakap di pentas Retire Young Retire Rich (RYRR) anjuran Richworks untuk berkongsi tentang pelaburan emas dan betapa pentingnya emas dalam kehidupan masa dulu dan sekarang. Ir Sofian juga pernah bercakap di pentas ‘Trade Like A Pro’ di Jakarta, Indonesia. Beliau berkongsi informasi pelaburan emas dan membuka mata orang di sana tentang peluang yang ada dalam pasaran emas.

Baru-baru ini Ir Sofian telah menghadiri satu conference yang terbesar dunia di Milan, Italy. Dihadiri oleh semua pakar teknikal analisis dunia. Sidang yang dimaksudkan ialah International Federation Technical Analyst (IFTA). Ia adalah satu sidang terbesar yang membuka mata pakar-pakar teknikal analisis dunia. Sidang tersebut memberikan pendedahan terhadap peredaran teknologi yang canggih di negara luar. Selain itu, Ir Sofian pernah menuntut ilmu dalam program anjuran Robert Kiyosaki di Australia. Ianya adalah satu pengalaman yang sangat bernilai untuk beliau dan dapat menambah ilmu dalam dunia pelaburan dan teknikal analisis.

Cikgu Sekolah Yang Nak Isi Masa Lapang & Buat Duit Ekstra

Rutin seorang cikgu adalah mengajar pelajar di sekolah dan jika mengajar pada sesi pagi, mereka ada mempunyai masa terluang pada sebelah petang. Untuk mengisi masa lapang tersebut selain bercucuk tanam dan bersenam, boleh juga belajar trading gold dari DVD GTI ini. DVD GTI ini akan mendedahkan waktu yang sesuai untuk trading seperti sebelah petang dari jam 4.00 – 6.00 petang dan mereka yang bergelar cikgu boleh bermula untuk dapatkan duit dari trading gold ini secara harian atau mingguan. Dah boleh belanja pelajar-pelajar nanti!

Suri Rumah Yang Nak Hasilkan Duit Harian

Seorang suri rumah yang ingin menghasilkan duit harian dari rumah tanpa mengabaikan keluarga. Yelah nak bantu suami dalam mencari pendapatan selain dari menjaga makan minum serta anak-anak. Jika dapat buat duit RM50 sehari pun sudah sangat bersyukur. Dalam DVD GTI ini sangat sesuai untuk golongan suri rumah yang ingin memperoleh duit saku dari rumah sambil berbakti kepada keluarga.

Mereka Yang Mencari Cara Mudah Buat Duit

Ramai yang nak buat duit dengan mudah tanpa perlu kerja di tengah panas, tak perlu jadi salesperson dan tebalkan muka untuk menjual produk secara direct sale di depan orang ramai. Mereka mencari-cari peluang untuk membuat duit harian untuk menambahkan pendapatan secara tanpa perlu keluar dari rumah dan ianya boleh ‘view’ hanya dari telefon mudah alih anda. Anda boleh melihat chart pasaran dan belajar mengenai pelaburan emas melalui telefon anda dan ianya sangat mudah!

Ada yang memerlukan kerja ‘part time’ untuk meningkatkan taraf kewangan mereka tetapi perlu sesuai dengan masa mereka ada pula. Jika siang hari mereka perlu bekerja di pejabat, maka hanya pada waktu malam atau hujung minggu sahaja baru ada masa untuk melakukan kerja ‘part time’. Dengan keadaan kerja dan masa yang terhad tetapi tetap perlu juga membuat kerja lain  yang membolehkan mereka mendapat ‘Duit Ekstra’ setiap hari tanpa mengabaikan keluarga.

Mereka Yang Pernah Terlibat Dengan Pelaburan Tetapi Selalu Rugi

Ramai yang terlibat dalam pelaburan tetapi masih gagal mengawal kerugian dalam pelaburan seperti pasaran mata wang (Forex), Saham, CPO, Minyak dan lain-lain pelaburan. Ada yang mencari satu kaedah yang betul serta dapat mengurangkan kerugian mereka di dalam pelaburan.

Student Yang Nak Duit Saku Lebih

Ada Alumni pelajar AJL terdiri dari pelajar universiti dan mereka ingin buat duit ‘saku’ untuk sara perbelanjaan mereka di universiti. Ada yang nak buat duit untuk bayar duit yuran pengajian mereka. Ianya satu inisitaif bagi setiap orang untuk menolong serta mahu mencari duit sendiri. Selain itu ,ramai lepasan universiti sekarang masih mencari pekerjaan yang sesuai dengan bidang mereka. Dan ada yang dah lama menganggur dan hanya menolong keluarga di rumah. Sambil cari kerja boleh belajar trading gold untuk menjana duit ‘saku’ serta dapat bantu keluarga.

Penafian : Apa yang kami nyatakan di web ini adalah benar dan tepat mengikut fakta semasa dan dari ulasan peserta sebenar.

APA KATA MEREKA?

testimoni dvd gti

Saya Zahidah. Sebelum ini saya bekerja di kilang coklat di Belgium. Saya mencari satu instrumen yang boleh menjadi pendapatan sampingan saya selepas saya pulang kembali ke Malaysia. Setelah bertemu dengan Ir Sofian, saya tak sangka yang ilmu GTI ini sangat berguna untuk saya dapatkan side income dengan cara mudah. Dengan hanya ilmu GTI ini, saya dah boleh menjana kewangan sendiri.

 

testimoni dvd gti
Saya Ashraf, merupakan pelajar jurusan Mechanical Engineering. Saya sebenarnya mendapat kesedaran awal untuk pelajari ilmu GTI ini sebab saya nak tambahkan wang saku saya. Yelah, masa belajar ni banyak benda nak kena pakai duit. Lagi satu, dengan ilmu GTI ini, saya dapat trade gold di mana-mana sahaja tanpa terikat dengan sesuatu tempat atau masa. Jadi sangat mudah bagi saya sebagai seorang student.

 

testimoni dvd gti
Saya Rohazani, bekerja dalam sektor kerajaan. Saya mencari satu peluang yang membolehkan saya menjana kewangan yang lebih kukuh dari sumber lain sebab saya nak bantu keluarga dan dapatkan hidup yang lebih selesa. Jadi, dengan ilmu GTI ini, memang ia menjadi platform untuk saya menjana kewangan pada bila-bila masa. Saya dah tak perlu tunggu duit gaji lagi kalau nak gunakan wang.

TEMPAH SEKARANG>> 

Apa Yang Anda Akan Dapat Dalam DVD GTI?

Anda akan dapat DVD Gold Trading Intensive (GTI) berserta Workbook GTI bernilai RM1497

 

Bukan itu sahaja..

Anda juga akan dapat BONUS yang bernilai RM3870

dvd gti

Planner For Trader

Adakah anda ingin tahu bagaimana untuk melihat transaksi trading anda dan bagaimana untuk melihat prestasi trading anda?? Kami menyediakan buku Planner For Trader yang boleh dijadikan sebagai ‘diary trading’ anda. Anda boleh catatkan segala urusan transasksi trading anda di dalam buku Planner tersebut dan dari situ juga anda akan dapat lihat di manakah kesilapan atau kesalahan yang anda lakukan ketika trade. Buku Planner ini di datangkan sekali dengan video penerangan mengenai cara penggunaannya yang bernilai RM75.

 

dvd gti

Group Support (Seumur Hidup)

Adakah anda rasa sukar untuk menyelesaikan kekusutan mengenai permasalahan anda tentang ilmu trading? Ada benda yang anda tidak faham, tetapi anda tidak ada tempat untuk bertanyakan kemusykilan anda. Kami menyediakan Group Support TG4M yang terdiri daripada alumni TG4M yang aktif. Anda boleh bertanyakan soalan anda mengenai trading gold di dalam group support tersebut. Ramai alumni yang akan membantu anda menyelesaikan permasalahan anda dan berkongsikan ilmu mereka kepada anda. Group support ni bernilai RM999.

 

dvd gti

Group Signal Gold

Anda sudah boleh membaca chart pasaran tetapi anda masih tercari-cari signal untuk anda entry? Adakah anda rasa tidak yakin dengan ilmu anda dan anda perlukan ‘guidance’ daripada Ir Sofian? Kami menyediakan Group Channel ‘Signal’ untuk anda yang mencari signal untuk entry dalam pasaran gold yang bernilai RM1997. Sudah tentu signal dan analisa yang diberikan Ir Sofian adalah 80% tepat.

 

dvd gti

Live Class Trade Gold For Money (TG4M)

Adakah anda merasakan tidak cukup dengan hanya bermentorkan Ir Sofian melalui DVD GTI?? Adakah anda ingin juga menyertai program TG4M yang kami jalankan 1x setiap bulan?? Anda boleh mendaftarkan diri anda untuk program Trade Gold For Money (TG4M) ini dengan hanya RM1479. Keistimewaan untuk anda yang mendaftar program TG4M ini adalah anda bukan sahaja dapat menghadiri kelas TG4M yang kami jalankan, bahkan anda juga boleh untuk datang berkali-kali sekiranya anda ingin memahirkan lagi ilmu trading anda. Kami memberikan ‘Unlimited Recharge’ khas untuk peserta TG4M kami yang tidak dilakukan oleh program-program trading lain di luar sana. Anda bukan sahaja dapat menjimatkan kos recharge, bahkan anda juga dapat menimba ilmu baru dari Ir Sofian setiap bulan.

 

Bonus sebanyak RM3870 ini akan diberikan secara PERCUMA kepada anda yang membeli DVD GTI ini sekarang!

Hanya RM1497 untuk dapatkan DVD GTI hari ini..

Esok mungkin tawaran ini sudah tiada.! Bertindak Sekarang.!

TEMPAH SEKARANG>> 

 

Jika ada pertanyaan mengenai DVD GTI, hubungi kami ditalian +6016 438 6446

 

“Cetak duit dengan pasaran emas,

Dapat duit tu belilah emas,

Belajarlah ilmu membuat pelaburan emas,

Aset kukuh dan stabil, kemudian hari tidak lemas ” – Ir Sofian

 

HUBUNGI KAMI

Wisma KEZO, No 42A, Jalan Kota Raja M/27M, Seksyen 27, 40400 Shah Alam

No. Tel: +6016-438 6446

Waktu Operasi : 8:30am – 5:30pm