Macam Mana Ilmu Trading Ni Boleh Jadi 1 Sumber Pendapatan?

Boleh buat income ke?

Sudah tentu!

Untuk menjadikan trading ni satu sumber pendapatan, anda perlu kuasai ilmunya dahulu.

gold investment, technical analysis, technique indicator, dvd gti,

Sekiranya anda tidak menguasai sepenuhnya ilmu trading ni, anda tidak akan dapat menjadikannya sebagai sumber pendapatan anda.

Macam mana nak kuasainya?

Kes 1

Ianya umpama anda menguasai ilmu memancing. Tahu tak ilmu memancing tu macam mana?

gold investment, technical analysis, technique indicator, dvd gti,

Katakanlah, mula-mula saya bagi anda ikan untuk anda survive.

Tak lama tu, saya stop bagi anda ikan. Sebab sampai bila saya dapat supply ikan pada anda? Kalau anda tak ada inisiatif sendiri, bagaimana anda nak maju?

So, saya bagi anda joran untuk anda teruskan kehidupan anda dengan mencari ikan sendiri. Tapi, adakah dengan joran sahaja anda dah boleh terus dapat ikan?

Mestilah tidak!

Anda kena kuasai ilmu memancing dulu. Kena tahu nak pakai kail apa, nak guna batu ladong atau tak, nak pakai tali apa, berat tali macam mana, nak mancing teknik casting ke atau teknik bottom ke, dan macam-macam lagi sehinggalah kat mana tempat anda nak memancing. Sebab lain tempat, lain cara memancingnya.

gold investment, technical analysis, technique indicator, dvd gti,

Tapi, adakah dengan ilmu tadi tu anda dah boleh mancing dengan baik?

Sudah tentulah tidak! Anda hanya akan dapat memancing dengan baik daripada pengalaman anda melakukan berpuluh kali latihan. Sehingga anda dapat style memancing anda sendiri.

Macam tu jugalah ilmu trading ni.

Saya telah bagi anda sistem dan cara untuk trading.  Tapi anda sendiri perlu rasai bagaimana untuk menggunakannya dan belajar trade sehingga anda jumpa style yang sesuai dengan anda.

gold investment, technical analysis, technique indicator, dvd gti,

Kes 2

Sekarang ni, orang sibuk cerita pasal mudah je nak buat duit dengan Internet Marketing. Boleh jual tudung, jual baju, jual kasut, dan macam-macam lagi.

gold investment, technical analysis, technique indicator, dvd gti,

Tapi, macam mana pula yang belajar Internet Marketing tapi tak boleh jual juga?

Ingatkan benda ni nampak mudah je. Just belajar then buat je. Tapi impaknya tak sama macam yang lain. Sebab apa??

Sebab semuanya perlu lalui satu proses yang betul. Ikut flow by flow. Dan kena dengan caranya.

Begitu juga dalam DVD Gold Trading Intensive (GTI) yang saya keluarkan. Di dalamnya ada diterangkan proses bagaimana anda nak dapatkan trading terbaik.

Walaupun ini adalah ilmu duit, tapi tanpa perancangan yang betul, duit anda akan lesap. Namun, jika diurus dengan baik, duit anda akan berganda.

Inilah juga yang membezakan antara trading dan gambling.

gold investment, technical analysis, technique indicator, dvd gti,

Berbaloi ke saya invest dalam ilmu trading ni?

Sudah tentu ianya sangat berbaloi. Mungkin pada peringkat awal ni anda tak nampak apa yang berbaloinya anda laburkan wang anda untuk dapatkan ilmu trading ni.

Tapi, jika anda dah duduk sekali bersama alumni yang lain. Merasai bagaimana belajar ilmu trading dan buat latihan darinya. Lama-kelamaan anda akan tahu betapa bernilainya ilmu trading ni buat anda.

Klik result student saya ni untuk lihat selebihnya..

gold investment, technical analysis, technique indicator, dvd gti,

Seperti mana yang dirasai oleh salah seorang student saya ni.. Namanya Afham.

Pada awal tahun lepas, Afham datang ke AJL untuk belajar ilmu trading dari saya. Dia memang zero knowledge pasal trading ni. Ikutkan waktu tu dia dah ada kerja. Gaji pun bagus. Tapi sebab ada konflik dalaman dengan pihak pengurusan, Afham ambil tindakan belajar ilmu trading untuk buat duit. Dan berhenti kerja.

Bagi saya, saya tak pernah sarankan student saya berhenti kerja sebab bagi saya trading ni boleh dibuat secara sampingan. Anda kerja pun still boleh trade. Masanya fleksibel.

Tapi saya sendiri nampak betapa tekunnya Afham ni pulun nak belajar ilmu trading. Bukan sekadar kelas basic saya, kelas coaching dan advance saya pun dia sanggup join sebab dia nak complete kan ilmu trading yang dia pelajari. Bagi dia, kalau nak belajar jangan separuh-separuh. Biar belajar sampai habis.

Ini bagusnya dia.

Saya Berminat Nak Dapatkan DVD GTI

Saya risau juga macam mana dia nak tampung perbelanjaan keluarga dia kalau dah berhenti kerja. Sedangkan dia masih baru dalam trading.

Tapi, burning desire dalam dirinya sangat kuat. Dia buat latihan hari-hari sampai dia dapat style trading nya sendiri.

Alhamdulillah, dengan duit hasil trading, bukan sahaja dia dapat sara isteri dan dua orang anaknya. Bahkan dia juga dapat tampung kos perbelanjaan isterinya bersalin anak ketiga.

Afham ada jumpa saya dan cakap,

“Saya masuk UniKL dan habiskan RM80K untuk belajar semata-mata nak dapatkan kerja yang bagus. Tapi, ia masih tidak menjamin kehidupan saya akan datang.

Dengan Ir, saya cuma habiskan hampir RM8K sahaja untuk menuntut ilmu trading, tapi ilmu yang saya dapat ilmu yang boleh digunakan seumur hidup.”

Inilah ‘value’ yang student saya dapat rasai.

Saya sendiri bersyukur dengan ilmu yang saya ajarkan menjadi lantaran buat student saya memperoleh rezeki mereka dan mengubah nasib hidup mereka.

Klik SINI untuk baca kisah kejayaan student saya..